Soms zou ik willen dat ik buschauffeur was. Omdat het stoer is, zo hoog achter het stuur. Omdat ik dan tegen passagiers die hun chipknip vergeten zijn, kan zeggen: ‘Joh, stap maar snel in!’ Maar ook omdat ik dan een superduidelijk antwoord kan geven op de vraag ‘Wat doe jij voor werk?’ Of het nu de kapster, je buurjongen van vier of de koning is.

Want tja, wat doe ik? ‘Ik maak boekjes’, zeg ik tegen mijn buurjongetje. En op feestjes, langs de lijn en in andere small-talk-situaties is mijn uitleg: ‘Ik maak boeken voor kinderen. Geen leesboeken, maar boeken met vragen en opdrachten. Voor ouders en kinderen thuis, en voor op school. Je weet wel, die lesboekjes die je vroeger had? Die maak ik.’ 
   

En voor iedereen die nog meer wil weten: ik ben educatief auteur. Ik ontwikkel lesmateriaal: leerlingmateriaal, handleidingen, digibordcontent en scripts, in (werk)boeken en digitaal. Ik denk mee, ik schrijf, ik redigeer en ik coördineer.
Én ik ben de schrijver van de Kletsboeken: boeken die zorgen voor een hoop lol en zinvolle gesprekjes tussen ouder en kind.
En nee, dat is niet eenzaam. Ik werk met fijne opdrachtgevers en enthousiaste collega’s. Samen maken we prachtige producten waar kinderen van groeien. En ja, dat is inderdaad héél erg leuk werk. Nog veel leuker dan buschauffeur!

Een (kleine) greep uit mijn portfolio: